Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7
  1. #1
    Użytkownik
    Dołączył
    Feb 2011
    Posty
    3
    Tematy
    1
    Kliknij i podziękuj
    0
    Podziękowano 0 razy w 0 postach
    Siła reputacji
    14

    Wolne buforowanie filmów i filmików (Rozwiązany)

    Witam. Mam problem z buforowaniem się filmów i różnych krótkich filmików. Głównie na youtube i megawideo. Problem polega na tym że niektóre filmy się normalnie buforują a niektóre co mają nawet po 30 sekund buforują się do 10 minut nie wiem co to jest, lecz jeśli zresetuje router przy czym zmieni mi się IP ten filmik co buforował mi się wolno, idzie normalnie ale inne dalej idą tempem żółwia<hehe>. Mam łącze 2 mb/s z neostrady komputer też w miarę, win7, Ale wydaje mi się, że to nie jest wina komputera bo to samo się dzieje na laptopie. Dodam, że mam router wi-fi model to: ZXV10 W300. Prosił bym o pomoc bo trochę mnie to wkurza. Z góry dzięki.

  2. #2
    Użytkownik Awatar Homicidal
    Dołączył
    Jul 2010
    Lokalizacja
    Chojnice
    Posty
    643
    Tematy
    19
    Wpisów
    2
    Kliknij i podziękuj
    14
    Podziękowano 56 razy w 55 postach
    Siła reputacji
    28
    Dwa pytania:
    1. Wchodziłeś na
    Kod:
    Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
    , aby sprawdzić realną prędkość swojego łącza?
    2. Jesteś pewien, że router jest prawidłowo skonfigurowany?
    Mylić się jest rzeczą ludzką, ale żeby naprawdę coś spaprać potrzeba komputera.

  3. #3
    Administrator Snake Champion Awatar jero
    Dołączył
    Jul 2010
    Lokalizacja
    Kośmidry
    Posty
    1,022
    Tematy
    12
    Kliknij i podziękuj
    0
    Podziękowano 103 razy w 103 postach
    Siła reputacji
    36
    Używasz jakiś programów antywirusowych? Spróbuj je tymczasowo wyłączyć oraz wyłącz Zapore Systemu Windows i sprawdź czy to pomoże
    Pamiętaj! Jeśli czegoś nie można znaleźć w Googlach to znaczy, że to nie istnieje

  4. #4
    Użytkownik
    Dołączył
    Feb 2011
    Posty
    3
    Tematy
    1
    Kliknij i podziękuj
    0
    Podziękowano 0 razy w 0 postach
    Siła reputacji
    14
    Kod:
    Treść widoczna tylko dla zarejestrowanych użytkowników.
    To jest test. Router jest skonfigurowany poprawnie bo niedawno założyłem neostrade tzn. jakieś 3 tygodnie temu i koleś z neostrady wszystko robił więc myślę, że zrobił dobrze , dotychczas miałem radiówkę. Co do programu antywirusowego mam Eset Smart Security 4 i po wyłączeniu antywirusa i zapory systemowej jest bez zmian. Dodam, że problem pojawił się 2 dni temu, gdy oglądałem film na megawideo i chcąc ominąć limit zresetowałem router i zmieniłem IP. I od razu film który oglądałem nie chciał się buforować i niektóre filmy tak samo, a niektóre normalnie szybko leciały.

  5. #5
    Administrator Snake Champion Awatar jero
    Dołączył
    Jul 2010
    Lokalizacja
    Kośmidry
    Posty
    1,022
    Tematy
    12
    Kliknij i podziękuj
    0
    Podziękowano 103 razy w 103 postach
    Siła reputacji
    36
    A próbowałeś na innej przeglądarce oglądać filmy?
    Pamiętaj! Jeśli czegoś nie można znaleźć w Googlach to znaczy, że to nie istnieje

  6. #6
    Użytkownik
    Dołączył
    Feb 2011
    Posty
    3
    Tematy
    1
    Kliknij i podziękuj
    0
    Podziękowano 0 razy w 0 postach
    Siła reputacji
    14
    O tego jeszcze nie próbowałem odpalę Mozillę i zobaczę co będzie się działo.

    Edit: Rzeczywiście na mozilli normalnie się wszystko buforuje, chyba coś z google chrome jest nie tak a lubię tą przeglądarkę :/. No nic, ale dzięki za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez seros142 ; 15-02-2011 o 22:48

  7. #7
    Administrator Snake Champion Awatar jero
    Dołączył
    Jul 2010
    Lokalizacja
    Kośmidry
    Posty
    1,022
    Tematy
    12
    Kliknij i podziękuj
    0
    Podziękowano 103 razy w 103 postach
    Siła reputacji
    36
    Spróbuj w Chromie usunąć historie przeglądania stron i cookies albo poprostu przeinstaluj tą przeglądarke
    Pamiętaj! Jeśli czegoś nie można znaleźć w Googlach to znaczy, że to nie istnieje

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. AllPlayer - nie mogę oglądać filmów (Rozwiązany)
    By RASTA12 in forum Oprogramowanie użytkowe
    Odpowiedzi: 2
    Ostatni post / autor: 01-03-2011, 12:07
  2. Program do obróbki filmów
    By Atlantis in forum Oprogramowanie użytkowe
    Odpowiedzi: 7
    Ostatni post / autor: 15-09-2010, 01:05
  3. Wypożyczalnia filmów na portalu YouTube
    By Tomasz in forum Wiadomości IT
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 30-08-2010, 11:11
  4. c# , directX , obsługa filmów.
    By Rumpelstiltskin in forum Programowanie
    Odpowiedzi: 0
    Ostatni post / autor: 10-08-2010, 08:42
  5. Wolne startowanie Windows XP
    By Bracho in forum Windows XP
    Odpowiedzi: 23
    Ostatni post / autor: 31-07-2010, 17:04

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •